Veel gestelde vragen:
Waarom e-kerk.nl?
Hoe controleer ik of mijn kerk al ingeschreven is?
Is het nodig dat onze kerk zich inschrijft?
Zijn de gegevens die ik invoer bij het inschrijven voor een account zichtbaar voor gebruikers?
Welke gegevens worden van mij gevraagd?
Wat kan ik voor de kerk op e-kerk.nl in de toekomst verwachten?
Wanneer kan ik op kerken zoeken?

Stel een andere vraag

Waarom e-kerk.nl?

E-kerk.nl is er in de eerste plaats om als een koppeling te zijn tussen kerk en kerk zoekenden. Dit willen we doen door kerken zich te laten registreren en zo overzicht te krijgen van waar welke kerken zijn. Als website bezoeker kan er dan naar bepaalde kerken, op woonplaats, op provincie etc. gezocht worden. Zo kan vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Tevens willen we als website zoveel mogelijk ruimte geven aan evangelisatie(websites) zodat er duidelijkheid is over het christendom voor mensen die hiermee onbekend zijn. Wanneer mensen meer dan informatie over het christelijke geloof alleen willen kunnen we hen doorverwijzen naar plaatselijke kerken. Voor kerken kan het een enorm voordeel zijn om op deze manier makkelijk zichzelf te kunnen profileren naar buiten toe en verdere informatie ter ondersteuning van de kerk kan vinden als kerkelijk gebruiker.

Hoe controleer ik of mijn kerk al ingeschreven is?

U kunt via het menu naar de pagina "ingeschreven kerken", hier vind u alle kerken die tot nu toe ingeschreven staan. De kerken staan gesorteerd op de ingevoerde kerknaam. Met Ctrl-F kunt u eventueel zoeken op uw kerknaam of plaats.

Is het nodig dat onze kerk zich inschrijft?

Jazeker, voor het succes van e-kerk.nl zijn we afhankelijk van de kerkelijke inschrijvingen. Hoe meer kerken zich inschrijven des te completer beeld kunnen we aanbieden van kerkelijk Nederland. Daarnaast kunnen wij uw kerk wel zelf invoeren, maar is het lastig om de correcte gegevens te vinden en actueel te houden. Het is veel makkelijker voor u en ons wanneer u zelf het een en ander kan wijzigen.

Nee het e-mail adres, gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet zichtbaar voor de websitebezoeker die de gegevens van uw kerk bekijkt. Deze gegevens worden puur gebruikt voor administratieve doeleinden en het e-mailadres zal alleen door e-kerk.nl gebruikt worden voor het versturen van eigen berichten aan u. Zoals een activatie e-mail, een e-mail wanneer u uw wachtwoord kwijt bent of nieuws of e-kerk.nl

Welke gegevens worden van mij gevraagd?

1. Kerknaam
  2. Plaats
  3. Webadres
  4. e-mailadres
  5. Contactadres
  6. Tijd en plaats van samenkomst(en)
Deze gegevens moeten voor de bezoeker kortweg wat info geven en wanneer een kerk een website heeft moedigen wij de bezoeker dan aan die te bezoeken voor meer informatie.

Wat kan ik voor de kerk op e-kerk.nl in de toekomst verwachten?

Wie willen de kerk dus in eerste instantie promoten via deze website. Daarnaast willen we ook kerken de mogelijkheid geven om onderling informatie te gaan uitwisselen. En een linkverzameling op te bouwen met kerkelijke organisaties. Kerkelijke ondersteuning komt dus tevens centraal te staan. Maar wij willen geen bestaande diensten gaan aanbieden, maar er wel naar toe doorverwijzen.

Wanneer kan ik op kerken gaan zoeken?

Wij hopen voor u zo snel mogelijk! Maar het hangt echter nu nog af van hoeveel kerken zich ingeschreven hebben, wanneer er meer kerken ingeschreven staan wordt het pas nuttig om u een zoekfunctie aan te bieden.